Välkommen till Lilla Täppan!

Jag som driver webshopen Lilla Täppan bor i Nösund, ett ljuvligt samhälle på sydvästra Orust. I Nösund finns Lilla Täppan också som fysisk butik. Butiken är fylld med fin inredning och unik egen handgjord design av både mig själv och andra duktiga hantverkare. En resa till Nösund och butiken Lilla Täppan är värd varenda minut!

Både i webshopen och i den fysisk butiken köper du fin inredning och unik egen handgjord design till ditt eget och dina vänners hem.

Mitt eget skapande började redan i tidig ålder då jag gjorde hus med inredning av allt material jag kunde hitta, fantastiska tavlor av drivved och stenar och så mycket mer som min fantasi fick mig att göra. Jag har stickat, virkat, målat, snickrat och mycket annat.

Jag skapade så mycket så till slut var jag med på marknader för att sälja mitt hantverk. Tillsammans med min mamma åkte vi Sverige runt. Vi fick många kunder som uppskattade vårt hantverk. Mamma är nu i himlen och stickar sockar till alla änglar. Men saknaden är enorm efter våra gemensamma stunder på marknader.

Nu har jag fastnat för leran och skapar unikt hantverk som keramik muggar, keramik fat, keramik vaser, keramik lampetter och mer keramik. Jag skapar keramik från vad jag känner, olika intryck och inspiration.


All min keramik gör jag av vit eller röd stengodslera, glasyren är oftast vit men ibland får jag lust med andra färger. Jag använder också keramik dekaler av alla möjliga motiv som dekoration på bland annat muggar och fat. Det är en lång process att skapa en vacker keramikmugg från en klump lera. Först ska klumpen knådas, sedan kavlas och formas till mugg. Därefter ska muggen torka och putsas innan skröjbränning som tar många timmar i en temparatur på ca 900 grader. Sista steget är glasering och glasyrbränning nästan ett dygn i ca 1200 grader. Nu är keramik muggen färdig att användas men ibland gör jag ett tredje steg och dekorerar med keramikdekaler, då ska muggen brännas en tredje gång i ca 800 grader.

När du köper min unika egna handgjorda design så köper du keramik som inte finns i två exakt lika exemplar.

Fantasin skapar mina drömmar, vad skapar DINA? Pia Svensson.

För kontakt och samarbete

Telefon: 073 733 6489

Kontakt: [email protected]

Innehar F-skatt sedel: 740308-xxxx

Välkommen att besöka Lilla Täppans fysiska butik

Nya vägen 15,

47496 Nösund.