INREDNING

Inredningen avslöjar din personlighet och berättar just din historia.

Det är inte i första hand möblerna som får ett hem att kännas som ett riktigt hem, ofta är det de små detaljerna som gör det. De små detaljerna som fulländar ditt hem, som gör det till just ditt hem. Prydnader och dekorationer är detaljer i inredningen som lätt kan bytas efter säsong och humör och de kan även ge nytt ljus till delar av ditt hem. Dessutom är de fantastiska som gåvor att ge bort! Här online hos Lilla Täppan köper du dekorativa accessoarer till din heminredning och utsmyckning till balkong och trädgård.

Att följa med i inredningens trender

Nya spännande inredningstrender skapas varje år. Något år ska vi inreda med ananaser som lampor, på tavlor och som detaljer. Andra inredningsår ska det vara mycket färg, lite färg, stora mönstrade tapeter, avskalat och stilrent, vitt och shabby chic eller lantligt.
Vi har olika bilder för vad heminredning är. Ibland påverkas vi av andra och följer strömmen för årets inredningstrend och köper den inredning många andra har. Ibland vill vi ha en unik inredningsstil som kanske specialtillverkas till hemmet. Många vill blanda sin inredning med nytt och gammalt, men viktigast är att du själv väljer stilen i det hem du och din familj ska leva och bo i.

Inredning och dekoration

Att dekorera sitt hem med personligt utvalda saker gör hemmet unikt. Lycka är väl att köpa sina favoriter som man tycker om och ställa fram dem! Dekoration är intressant, roligt och kan ofta vara ganska billigt. Det är de små detaljerna som visar vad du har för stil och om du vågar blanda som du vill och inte alltid efter årets trender.

Inredning med prydnadssaker

Betydelsen av ordet dekorera är: ”utplacera extra föremål eller modifiera existerande föremåls utseende i syfte att åstadkomma högre skönhet”. Betydelsen av prydnadssak är: ”föremål vars enda funktion är att försköna något”.

Att hitta dom små dekorativa prydnadssakerna är en hobby i sig. Ibland kan det vara en fröjd att gå på loppis eller så handlar man online. När den där underbara prydnadssaken du väljer att dekorera med höjer hela inredningen så känner man sig nöjd. Så vare sig det är att dekorera om ett helt rum eller att bara hitta den där lilla prydnadssaken som du placerar ut för att ditt hem ska få lyftas till högre skönhet så är det inredning. 

Skönhet och försköna är ledorden här och att du väljer ut de saker som du ser skönhet inuti. Det är viktigare än att följa årets inredningstrender. 

Konkreta tips hur du börjar med din inredning

Vi kan ta hjälp från Feng Shui som är en gammal österländsk lära. Den beskriver hur vi påverkas av vår omvärld – av färger, former och material. Det viktiga är att vi inreder så att vi uppnår en bra balans.

1. Börja med att rensa och ta bort det som inte tillför något eller det du inte gillar

2. Är du osäker? Kanske har du fått en prydnadssak av någon person som du tycker om. Se på prydnadssaken och se om du kan känna att den tillför dig glädje. Det ska kännas i kroppen.

3. Känn efter att det tillför dig glädje när du köper nya inredningsdetaljer.

4. Vackert för ögat i en inredning, är att använda både ljust och mörkt, högt och lågt, hårt och mjukt, kantigt och runt osv.

5. När vi använder fler sinnen så höjer vi känslan. Ett doftljus kan skapa den stämningen.

Jag som driver Lilla Täppan heter Pia och bor i Nösund på Orust.

Här finner du fin inredning som jag själv älskar och mitt eget hantverk som jag skapar i lera och textil. Jag önskar ge dig en mysig känsla när du besöker Lilla Täppans webshop. Har du frågor så hör gärna av dig. lillatappan@hotmail.com, 0737336489

 


Inredning med olika produkter