INREDNING

Med inredningen i ditt hem talar du om vem du är.

Efter att ha inrett hemmet med de stora detaljerna som en skön soffa, ett bord, mattor och matchande tapeter så är det de små inredningsdetaljerna som ska inredas och göra hemmet till en enhet och prägla din inredningsstil mer i detalj. Är du personen som vill ha en avskalad stil med få detaljer och mycket ljus, lite åt den skandinaviska inredningstilen eller vill du skapa ett ombonat hem med lantlig inredning? Kanske gillar du att blanda loppisfynd med nytt och på så sätt skapa en intressant inredning? 

Oavsett hur du inreder så hittar du detaljerna i Lilla Täppnas webshop online.

Att följa med i inredningens modetrender

Nya spännande inredningstrender skapas varje år. Något år ska vi inreda med ananaser som lampor, på tavlor och som detaljer. Andra inredningsår ska det vara mycket färg, lite färg, stora mönstrade tapeter, avskalat och stilrent, vitt och shabby chic eller lantligt.
Vi har olika bilder för vad heminredning är. Ibland påverkas vi av andra och följer strömmen för årets inredningstrend och köper den inredning många andra har. Ibland vill vi ha en unik inredningsstil som kanske specialtillverkas till hemmet. Många vill blanda sin inredning med nytt och gammalt.  Men viktigast är att du själv väljer stilen i det hem du och din familj ska leva och bo i.

Hjälp med hemmets inredning 

Ibland får man bara inte till sin heminredning. Kanske ska du bli sambo och era olika inredningsstilar krockar. Ett nytt boende kan skapa ett huvudbry om hur rummen ska möbleras. Var ska soffan stå, vilka tapeter ska sättas upp, vilket bord matchar bäst? Då kan det vara värt att ta hjälp av en inredningsstylist. En inredningsdesigner hjälper dig att tar fram den känslan du vill förmedla i ditt hem. Designern vet vilka färger som går ihop, känner till vilka möbler som finns, vet hur tidigare inredningsdetaljer snyggt passar till nya detaljer. Tillsammans med stylisten skapar ni det trivsamma hemmet.

Inredning och dekoration

När du väl har fått grunden för en inredningsstil du och din familj vill ha kan du lätta byta ut detaljerna i hemmet. Komplettera med accessoarer som är mode för årets inredningstrend. Byt ut en prydnadssak mot en ny. Inred efter årstid, känsla och humör. 

Inredning utomhus

Glöm inte att ta med stilen ut på balkongen eller trädgården. Inred ute med olika blickfång att vila ögonen på och att njuta av. Små statyer i gjutjärn som rostar blir vackra detaljer utomhus. Placera ut fågelbad som är både dekorativa och till nytta för smådjur. Sköna sittkuddar är ett måste så familjen sitter skönt när frukosten intas utomhus eller när en kopp kaffe ska njutas av i trädgårdens uteplats eller på balkongen.

Inredning med prydnadssaker

Betydelsen av ordet dekorera är: ”utplacera extra föremål eller modifiera existerande föremåls utseende i syfte att åstadkomma högre skönhet”. Betydelsen av prydnadssak är: ”föremål vars enda funktion är att försköna något”.

Att hitta dom små dekorativa prydnadssakerna är en hobby i sig. Ibland kan det vara en fröjd att gå på loppis eller så handlar man online. När den där underbara prydnadssaken du väljer att dekorera med höjer hela inredningen så känner man sig nöjd. Så vare sig det är att dekorera om ett helt rum eller att bara hitta den där lilla prydnadssaken som du placerar ut för att ditt hem ska få lyftas till högre skönhet så är det inredning. 

Skönhet och försköna är ledorden här och att du väljer ut de saker som du ser skönhet i. Det är viktigare än att följa årets inredningstrender. 

Konkreta tips om inredning

- Förvaring, skapa förvaring. Detta är A och O i ett hem oavsett vilket rum som ska inredas. Så en bra plan för förvaring behövs.

- Fundera över vad du gillar i färger och material. Gillar du en speciell inredningsstil så utgå från den stilen när hemmets olika rum ska inredas.

- Skapa utrymme och luft i rummet. Kan möbler placeras så rummet ser större ut, använd väggarna och häng upp det mesta så att golvet blir fritt.

- Belysning är viktigt och skapar det sista uttrycket i ditt hem. Lys upp mörka hörn, inred med levande ljus som skapar en ombonad känsla.

- Som det sista ska ett hem dofta gott. Det finns levande ljus med många underbara dofter och du kan skapa rätt känsla med rätt doft. I Lilla Täppans webshop finns många dofter att välja på att köpa online. 
 


Inredning med olika produkter