KÖKSHANDDUKAR ÄPPELSYLT OCH SOCKERBAGAREN

I lager.


155 kr

Kökshanddukar äppelsylt och sockerbagaren.

Två handdukar passande till kökets kökskrok både på landet och i storstan. Med de härliga färgerna och bilderna skapas en stil som kända textilkonstnärer i tidigare skede använde sig av och som idag går under begreppet retro. Designen på textilen kommer från Almedahls designstudios mönsterarkiv.

De är lätta att älska med sitt lekfulla mönsterspråk och blir en dekorativ detalj till köket. Men så klart ska handdukarna i lin och bomull användas att torka händerna på, att täcka över hembakade kakor och bullar och vill man kan man rama in kökshanddukarna och hänga som en tavla på köksväggen då de är så fantastiskt fina.

Sätter du handduken i sidan på byxan får du en kökssläng som är ett praktiskt köksredskap till både proffset och amatören i kökets matlagning. 

De två handdukarna passar bra ihop. Motivet Äppelsylt använder du när du gör hemmagjord sylt av dina äpplen från trädgården och kökshandduken Sockerbagaren när du ska täcka över dina sockerbullar som du har fyllt med den hemmagjorda sylten. 

I Lilla Täppans webshop på nätet hittar du fler handdukar. Bara kika runt så hittar du din egna favorit bland motiven av fiskar, grönsaker, syltburkar och kryddor. 

Studio Almedahls

Redan i slutet på 1830-talet börjar Almedhals sin resa. Ungefär 15 år senare bildades företaget Almedhals med tillverkning i materialet linne. 

Så småningom började företaget samarbeta med kända textilkonstnärer som till exempel Astrid Sampe. Hennes design hittar du i Lilla täppans webshop online på kökshandduken och metallburken med lock båda med namnet Persons kryddskåp. 

Nu startade en tid med nya moderna designlinjer bestående av färg och form skapad av de främsta formgivarna.

Almedahls står för kvalite och produkter som håller. Kvalitetsprodukter med en design av mönster och färger vi känner igen i från förr och som vi än idag älskar att omge oss med i vår inredning till hemmet och köket.


Tillverkad av: 55% Lin 45% Bomull
Längd: 47cm
Bredd: 70cm

Tvätt: 60 grader