KÖKSHANDDUKAR FISKAFÄNGE OCH SKAFFERIET

I lager.


155 kr

Kökshanddukar Fiskafänge och Skafferiet

50 och 60 tals handdukarna Fiskafänge och Skafferiet har ett lekfullt och färgglatt motiv på textilen som blir ett roligt inslag i din köksinredning. 

Fiskafänge med motivet av olika välkända  fiskarter och med citroner på båda sidor om fiskarna och Skafferiet med kökshyllor fyllda av glasburkar och konserver.

Kökshandduken Fiskafänge passar ju perfekt till en fiskare oavsett om det är fiske på proffesionell nivå eller fiske på hobbynivå, där glädjen blir stor om det bara nappar en liten mört. 

Skafferiet blir ju bara så läcker i allas kök.

Handduken med motiv av fiskar och citroner är designad av Ulla Bäärnhielm och Skafferiet med sina välfyllda burkar är designad av Louise Carling.

 Förutom att använda handdukarna i köket för att torka dina händer med kan de mycket väl användas som bakhanddukar att lägga på bakskålen vid degjäsning. De blir också fina som dukar på bordet eller i brödkorgen. Eller varför inte sätta dem i ram och göra tavlor att hänga på väggen i köket!

Mer om Ulla Bäärnhielm

Hon föddes 1936 i Stockholm och levde till åldern 85 år. Som gift får Ulla efternamnet Grytt. Hon är en svensk textilkonstnär och bildkonstnär. I hennes verk kunde man urskilja hennes politiska engagemang för kvinnors frigörelse och Vietnamnkriget.

Fakta om Louise Carling

Textilformgivare som gav färg till textil, brickor och plastföremål som blev populära i svenskarnas hem på 50- talet. Född 1938.

Fortfarande förgyller hennes produkter hem och kök. Hon blev bland annat anställd av Almedhals som var och fortfarande är en av de stora fabrikanterna inom textil. Hennes kökshanddukar med roliga tryck av skafferivaror är då som nu populära. Idag sker nyproduktion av tidigare mönster och benämns retro.


Kökshanddukarna är gjorda av: 55% Lin 45% Bomull
Längd: 47cm
Bredd: 70cm

Tvätt: 60 grader