METALLBURK POMONA

I lager.


125 kr

Metallburk Pomona.

Förvaringsburkar med det populära stilistiska motivet Pomona, designat av Marianne Westman.

Burkarna i metall är vackra och med praktisk förvaring av till exempel te och kaffe. I den stora plåtburken med lock går det ner ett kaffepaket. Snygg förpackning till kaffet och som alltid finns nära till hands på din köksbänk eller kökshylla. Tillsammans med den lilla metallburken blir det extra snyggt. 

I serien Pomona finns också, hos Lilla Täppan, bordsduk i vaxat tyg, grytlappar och skärbrädor. Bara att plocka ihop ett kökskit av den populära designen Pomona. 

Du hittar också serien Picknick hos Lilla Täppan skapad av Marianne Westman. Tvår serier som är retroinspirerat och som passar i alla hushåll oavsett om det är på landet eller i stan.

Kort om Marianne Westman och Pomona-serien

Serien formgavs av Westman mellan 1952-1956 för Rörstrandsfabriken. Den innehöll servisedelar såsom tallrikar, kaffekoppar med fat, uppläggningsfat för den tillagde maten som skulle läggas upp fint på det dukade bordet. 

Insprationen till Pomona och övriga serier fann Westman från naturen med alla växter och djur.  Pomona har också betydelsen av en gudinna i romersk mytologi som värnade om frukten och trädgårdarna.

Med sin tidstypiska stil har serien blivit en porslinsklassiker både i sverige och utomlands. 

Har du tur kan du fynda en klassiker på loppis men oftast återfinns det tidigare skapade porslinet och tyget i antikaffärer. Numer finns motiven på nyproducerade tyger och husgeråd och gör det lätt för alla att inreda med retroinspirerad inredning för hem och kök.

Material: plåt

Storlek: Lilla Picknickburken 102x73x110 mm. Stora burken 102x73x211 mm