SKÄRBRÄDOR POMONA OCH PICKNICK

I lager.


299 kr

Skärbrädor Pomona och Picknick.

Skärbrädor med motiv som är tidlösa och fortfarande mycket populära i svenska hem men också utomlands. Designen på motivet är framtaget av formgivaren Marianne Westman på 50-talet och går numer under benämningen retro. Under denna tid tillverkades otaliga köksgeråd i de populära mönstren. 

Kanske har du själv en kastrull eller uppläggningsfat i dina kökskåp hemma, dekorerade med äpplen och lökar. Har man mycket tur kan man fynda produkter med Westmans design i original men oftast ser man dem i antikaffären eller på auktion. 

Designen finns fortfarande kvar och produceras nu som nyproduktion på tyger, metallburkar, skålar och mycket mer som inredning till hemmet och köket.

Skärbrädorna i olika färger använder du till det dukade bordet också som grytunderlägg och som uppläggningsfat. Som bordsduk kan du matcha med dukar med samma motiv av Pomona och Picknick. Allt hittar du i webshopen hos Lilla Täppan.

Uppläggningsfaten är producerade av Almedhals, i Sverige. Förutom deras praktiska användningsområde blir de snygga inredningsdetaljer i köket och på middagsbordet. De ska inte gömmas undan i köksskåp utan stå framme som färgklickar på köksbänken eller på kökshyllan.

Material: björkfaner som tål maskindisk

Storlek: 30cmx 20cm